Huizen van de familie Schols te Maastricht

   
                   
                   

  In het huis met de vlaggen (nu bakker) heeft Petrus Aegidius Schols gewoond tot 1827. Dit pand staat aan de Stenenbrug 3. Hij heeft 13 kinderen gekregen, waarvan er 5 kort na de geboorte zijn overleden.     Nadat het laatste kind was geboren is hij verhuisd naar het Onze-Lieve-Vrouweplein 19.  
                   

foto volgt
  Zijn zoon Johannes Petrus Georgius (betovergrootvader) is na zijn huwelijk in 1847 in bovenstaand huis gaan wonen aan de Pieterstraat 40. Daar heeft hij tot 1853 gewoond. Hij had toen drie zonen. Toen is hij verhuisd naar het ouderlijk huis aan het OLV-plein 19.     En zoon was Leonardus Petrus Hubertus (Leon). Dit is de overgrootvader. Hij was Doctor Genees- en Heel- en Verloskunde en vestigde zich in Maastricht eerst in 1875 aan de Kesselkade 23 (toen Bokstraat)  
                   

  Later (in 1882) verhuisde hij naar de Breedestraat 39. Inmiddels was met de geboorte van Justina het gezin uitgebreid naar 5 kinderen     In 1884 volgde nog een verhuizing naar de Breedestraat 23. In dat jaar werd Charles geboren.  
                   

  De tweede zoon van Leon was Paulus Antonius Maria Josephus (Paul). Hij woonde na zijn huwelijk de eerste 3 jaar op de Markt 13, tegenwoordig het voormalige Megapool op de hoek van de Markt en de Grote Gracht.     In 1912 is het gezin met inmiddels 3 kinderen verhuisd naar de Boschstraat 60 alwaar Paul een praktijk had als Keel-, Neus- en Oorarts.  
                   
                   
                   
                 

Terug